Jordgubbschokladkaka

Hemgjord chokladkaka fylld med hela jordgubbar! Superläcker!

jordgubbschokladkaka10
jordgubbschokladkaka12

Gör din egen chokladkaka! Den är galet läcker och består av de två godaste sakerna som finns: choklad & jordgubbar! Den bör helst ätas samma dag den görs, men kan eventuellt förvaras i kylen över natten, sedan blir jordgubbarna lite vattniga.

Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Gör egna chokladformar och fyll dem med jordgubbar & vispgrädde – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbschokladkaka

250 g mörk eller ljus choklad
ca 12 jordgubbar (beroende på storlek), tvättade och torkade

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Klä en limpform, ca 1 ½ liter med bakplåtspapper. Testa hur många jordgubbar som får plats i formen. Ta bort jordgubbarna sedan.

3. Täck botten med ett tunt lager choklad.

4. Ställ jordgubbarna i två raka rader på chokladbottnen.

5. Häll resten av chokladen över jordgubbarna. Använd en smörkniv eller liknande och jämna till och måla choklad på jordgubbarna där de inte är täckta.

7. Ställ formen i kylen och låt chokladen stelna.

jordgubbschokladkaka8
jordgubbschokladkaka9