Daimglass

Den knapriga Daimen i den krämiga glassen är en gudomligt god kombination. En perfekt dessert!

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Daimglassutvald
Daimglass6

Knaprig Daim i glassen är fantastiskt gott – en superbra kombination till den krämiga glassen! Både barn och vuxna älskar denna glass och den gör succé både på finare middagar och på barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser.

Krämig, superläcker Nougatglass – klicka här för recept!
Krämig, underbar mangoglass – klicka här för recept!

Daimglass

ca 1,1 liter

1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
2 dubbel-Daim

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär Daimen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

4. Häll glassmeten i en skål eller avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över Daimhacket som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär Daimen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

4. Häll glassmeten i en skål eller avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över Daimhacket som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

Daimglass4
Daimglass2