Mjölfria havregrynsfrallor

Goda, saftiga frukostbullar utan mjöl som inte behöver jäsa! Klara på 15–20 min!

 

mjölfriahavregrynsfrallor9
mjölfriahavregrynsfrallor11

Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra!

Kesobröd utan mjöl – supergott! Klicka här för recept!

Mjölfria havregrynsfrallor

12 st

7 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.

mjölfriahavregrynsfrallor6
mjölfriahavregrynsfrallor7
mjölfriahavregrynsfrallor10
mjölfriahavregrynsfrallor8

 

 

LOADING..