Bloggar Lindas Bakskola Lindas nyttigt Okategoriserade

Kesoplättar med hallon (utan mjöl)

kesoplättar5 kesoplättar10

Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.

Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.

Tips! Pudra gärna lite kanel över plättarna vid servering.

Kesoplättar med hallon (utan mjöl)

8–10 st

2 ägg
250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett)
1 nypa salt
1 msk fiberhusk 

Tillbehör
hallon (eller andra bär)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.

2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.

3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.

4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.

1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.

kesoplättar6 kesoplättar9 kesoplättar8 kesoplättar7 kesoplättarutvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas drömgoda midsommartårtor

23 superläckra tårtor & desserter till midsommar från Lindas bakskola!

0

Glass – grundrecept / Vaniljglass

Ljuvligt gott basrecept på vaniljglass som kan smaksättas efter egen smak. (Receptet innehåller inte kondenserad mjölk).

0

Kexchokladglass

Kexchoklad i glassen är fantastiskt gott – en perfekt kombination!

0

Daim-marängtårta

Frasiga marängbottnar penslade med choklad, fluffig vispgrädde med knäckig Diam. Ljuvligt gott!

0

10-minuterstårta

På bara några minuter fixar du midsommaraftons höjdpunkt! Det enkla är det allra godaste!

0

Filmjölkslimpa utan sirap

Osötad limpa med nyttiga frön som inte behöver jäsa. Supergod och hållbar!

0

Nutella-semifreddo

Baka utan ugn! Magiskt god och lättgjord tårta med marängbottnar, vispgrädde & ljuvlig Nutella.

0

Marängbottnar

Frasiga, hemgjorda marängbottnar som används som bottnar i tårtor. Lätt att göra själv!

0

Rosa marshmallows

Mjukt, fluffigt skumgodis som är enkelt att göra själv!

0

Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger

Supergoda piroger fyllda med ost och skinka. Inspirationen kommer från färdigköpta Gorbyspiroger och de går också bra att frysa in.

0

Hemgjort smör med flingsalt

Flingsalt på smöret gör det extra gott & lyxigt!

0

Hemgjort vitlökssmör

Ljuvligt gott smör smaksatt med vitlök. Magiskt gott på en bit hembakad baguette eller fröknäcke!

0