Bloggar Lindas Bakskola Lindas glutenfritt Lindas godis

Rosa marshmallows

rosamarshmallowsrosamarshmallows1

Ljuvligt gott skumgodis som är enkelt att göra själv. Det är roligt att bjuda vänner och bekanta på hemgjorda marshmallows för alla blir alltid lika förvånade över att man enkelt kan göra sådana själv. Färga dem rosa med några droppar röd hushållsfärg!

Hemgjord Bounty – ljuvligt goda godbitar! Klicka här för recept!
Hemgjord Bounty – ljuvligt goda godbitar! Klicka här för recept!

Rosa marshmallows

60–70 bitar

Smet 1
¼ dl vatten
¼ dl vit sirap
5 dl strösocker

Smet 2
2 ½ msk gelatinpulver
1 ¼ dl vatten, kallt

Smet 3
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

röd hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.

2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.

3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.

4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt några droppar röd hushållsfärg (karamellfärg) i slutet av vispningen.

6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie.  Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspapperet. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.
1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra med florsocker så att smeten inte fastnar.
2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.
2. Smet 1: Blanda vatten, sirap och strösocker och i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader. Använd en termometer.
4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
4. Smet 3: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
3. Smet 2: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg (karamellfärg) av valfri färg i slutet av vispningen.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 1) i bunken med gelatinet (smet 2). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 3) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet. Tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg (karamellfärg) av valfri färg i slutet av vispningen.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 5–8 tim.
8. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.
7. Doppa kanterna på godisbitarna i florsocker. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock. (obs på bilden visar jag vita marshmallows)

rosamarshmallows2 rosamarshmallows3

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger

Supergoda piroger fyllda med ost och skinka. Inspirationen kommer från färdigköpta Gorbyspiroger och de går också bra att frysa in.

0

Hemgjort smör med flingsalt

Flingsalt på smöret gör det extra gott & lyxigt!

0

Hemgjort vitlökssmör

Ljuvligt gott smör smaksatt med vitlök. Magiskt gott på en bit hembakad baguette eller fröknäcke!

0

Hemgjort basilikasmör

Färsk basilika i smöret är gudomligt gott. Ät det gärna på en bit fröknäcke – magiskt!

0

Hemgjort smör

Hemgjort smör är busenkelt att göra – och oerhört lyxigt & gott!

0

Nyttig filmjölkslimpa

En oerhört saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa!

0

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttigt, saftig, mjölfri limpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Igelkottkakor

Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Stora Gorbys piroger

Supergoda, stora & matiga piroger fyllda med köttfärs & ost. Går bra att frysa in!

0

Fryst passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! Magiskt god dessert med en smulig botten och en krämig, fryst passionsfruktsfyllning.

0

Skillnaden mellan olika jäsmedel

Bikarbonat, bakpulver & hjorthornessalt används som jäsmedel till småkakor. Här får du kunskap om vad som skiljer dem åt.

0