Marängbottnar

Frasiga, hemgjorda marängbottnar som används som bottnar i tårtor. Lätt att göra själv!

marängbottnarsteg1

 

Hemgjorda marängbottnar är enkelt att göra själv! Det ingår bara 2 ingredienser och själva smeten går fort att göra. Det som tar tid är gräddningen eftersom man gräddar dem på låg värme. Om värmen är för hög får bottnarna en brun färg och det ska de helst inte ha. De ska vara vita och snygga när de är färdiggräddade.

Förvara bottnarna torrt  och svalt om du bakar dem en dag i förväg.

Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!

Marängbottnar

2 st

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

 

LOADING..