Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Amerikansk schweizernötscookie

schweizernötscookie8 schweizernötscookie9

En gudomligt god kaka som garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass, men den lika gärna avnjutas som den är. Kakdegen är farligt god och risken är att man äter upp halva degen innan kakan är gräddad ;-). Farinsockret i degen ger en kolaaktig, härlig smak.

Ljuvlig goda schweizernötrutor – klicka här för recept!
Ljuvlig goda schweizernötrutor – klicka här för recept!

Amerikansk schweizernötscookie

12–14 bitar  

200 g schweizernötschokladkaka (spar ca 4 bitar till garneringen)
175 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl

Garnering
ca 4 bitar schweizernötschoklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner chokladen i degen (spar lite till garnering).

4. Smula ner degen i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över resten av den grovhackade chokladen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen. Ät kakan som den är eller servera med vispgrädde eller glass.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner chokladen i degen (spar lite till garnering).
3. Blanda ner chokladen i degen (spar lite till garnering).
4. Smula ner degen i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över resten av den grovhackade chokladen.
4. Smula ner degen i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över resten av den grovhackade chokladen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

schweizernötscookie6 schweizernötscookie7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Spröda strösselstrass

Härliga kalaskakor med smält choklad & strössel på toppen!

0

Chokladdoppade strasskakor

Ljuvligt spröda strasskakor doppade i smarrig choklad! Enkla att göra och gudomligt goda!

0

Mjölfri hälsolimpa

Nyttig limpa som inte innehåller något mjöl och håller ca 1 vecka utan att frysas in.

0

Tacocalzone – inbakad pizza

Fantastiskt god calzone fylld med tacoköttfärs, ost & tomat!

0

Cookieglass

Smaksätt glassen med valfria cookies! Glass & smuliga kakor är en perfekt kombination!

0

Krämig Oreoglass

Oreokakor i glass är en perfekt kombination! Läcker dessert som passar både finare middagar och barnkalas!

0

Krämig nougatglass

Superläcker, god och lättgjord glass smaksatt med nougat. En perfekt lyxig dessert!

0

Krämig mangoglass

Underbar glass smaksatt med mango! En riktig tiopoängare som du med stolthet kan bjuda på!

0

Lättgjord krämig chokladglass

Fantastiskt god och krämig glass med både smält och krossad choklad. En riktig favorit!

0

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Oerhört god och härlig glass som du gör på några minuter utan glassmaskin + frystid. Grundrecept som kan smaksättas efter egen smak!

0

Nyttig frölimpa utan mjöl

Lättgjord limpa fullproppad med nyttiga fröer, nötter och mandlar utan en endaste gnutta mjöl.

0

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0