Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

bakpulvergrahamstekakor9
bakpulvergrahamstekakor4
bakpulvergrahamstekakor7

Suveränt goda, mjuka tekakor med grovt grahamsmjöl i degen. De går blixtsnabbt att baka och har en rykande åtgång. Dubbla satsen om ni är många runt frukostbordet! Frys in de som blir över och ta fram och tina till frukost.

Tips!
Grahamsmjölet kan bytas ut mot grovt eller fint rågmjöl.

Baka supergoda, kalljästa grova frukostfrallor – klicka här för recept!

Bakpulver-grahamstekakor

8 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1 ½ cm tunna.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1–1 ½ cm tunna.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

bakpulvergrahamstekakor2
bakpulvergrahamstekakor5
bakpulvergrahamstekakor10
bakpulvergrahamstekakor6
bakpulvergrahamstekakor8

LOADING..