Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

chokladdoppadeaftereight4
chokladdoppadeaftereight1
chokladdoppadeaftereight3

Chokladdoppade minttryfflar – gudomligt goda och lyxigt goda. Bjud gärna på den till en kopp kaffe eller som en enkel, men lyxig dessert efter en god middag. Om du tycker de är små kan du gärna ta två 😉

Urläcker Daim- & kolapaj – klicka här för recept!

Chokladdoppad After Eight-tryffel

10–15 st

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

3. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

chokladdoppadeaftereight2
chokladdoppadeaftereight5

 

 

LOADING..