Lindas brända mandlar med kanel & flingsalt

Ljuvligt goda kanderade mandlar smaksatta med kanel & flingsalt. Gott till glöggen eller som julgodis!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

brandamandlar4
brandamandlar2
brandamandlar3

Härliga brända mandlar på mitt vis! Ett enkelt recept som passar bra både till glöggen och som julgodis. De är knapriga och söta med smak av kanel. Flingsaltet ger en extra touch och läcker smak!

Ljuvligt god gräddchokladkola – klicka här för länk till receptet!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lindas brända mandlar / kanderade mandlar

200 g sötmandlar
2 dl florsocker

Garnering (kan uteslutas)
malen kanel
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.

1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

2. Sätt på värmen på högsta och blanda ordentligt.

2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält. Reglera värmen så sockret inte bränns.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.

 

LOADING..