Mjuk pepparkaka

Underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten!

pepparkaka1
pepparkaka3
utvald

JULFAVORIT! Vilken underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten! Den är perfekt att bjuda på under advent, Lucia eller som avslutning på julbordet. Om du vill baka en variant med frosting på så har jag ett ljuvligt gott recept på det här:

Baka en mjuk pepparkaka i limpform med härlig, krämig frosting på toppen – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk pepparkaka

125 g smör
1 ½ msk färdig pepparkakskrydda + 1 tsk kanel (eller 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma, 1 tsk kryddnejlika)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl filmjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

5. Pudra gärna florsocker över kakan  före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.

 

pepparkaka5
pepparkaka2
pepparkaka4

LOADING..