Kanelbullemuffins

Saftiga muffins med samma läckra smak som kanelbullar, men de är mycket enklare att göra!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

 

kanelbullemuffins2
kanelbullemuffins3

Snabbare än kanelbullar, men med samma smak och mycket enklare att göra. De här saftiga muffinsarna är fantastiskt goda och har en rykande åtgång!!! I mitten döljer sig en läcker smörblandning med socker och kanel. Urgott! Jag har även ett recept på lätt kladdiga kanelbullemuffins. De innehåller mindre mjöl och bakpulver.

Baka en urläcker kanelbullekladdkaka – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baka en supersaftig kanelbullesockerkaka – klicka här för recept!

Kanelbullemuffins

Ca 12 st 

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt 

Garnering
kanel
strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

 

kanelbullemuffins4
kanelbullemuffins5
kanelbullemuffins1

LOADING..