Kvartsfrallor

Lättgjorda, blixtsnabba bakpulverfrallor med grovt grahamsmjöl i degen. Klara på bara 15 min!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

frukostfrallor3
frukostfrallor5
frukostfrallor2

De här frallorna är ljuvligt goda och går blixtsnabbt att göra. Totalt tar de ca 15 minuter att göra, därav namnet kvartsfrallor 🙂 Perfekt att snabbt slänga ihop dem på en lördags- och söndagsmorgon när man vill ha nybakat bröd. Men de funkar också bra till mellis eller på utflykten. Bröden går bra att frysa in, men frys då in dem direkt när de är nybakade (när de kallnat).

Baka supergoda 3-minuters tunnbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka härliga scones – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kvartsfrallor

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

steg6
steg7
frukostfrallor1
frukostfrallor4
frukostfrallor6
utvald

LOADING..