Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

jordgubbsglass3
jordgubbsglass2

När man är sugen på något sött och gott är den här glassen helt underbar! Den är frisk, fräsch och ljuvligt god. Det går bra att använda frysta jordgubbar från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska jordgubbar för de har bättre smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon! Glassen är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker så man kan äta en stor portion med gott samvete 🙂

Tips: laktosfri glass!
Byt ut yoghurten mot bubbelvatten (t ex Ramlösa eller Loka). Glassen blir då mer lik sorbet, men också jättegod!

Gör supergod nyttig mangoglass – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nyttig jordgubbsglass utan socker

2 portioner

250 g frysta jordgubbar
½–1 fryst banan
½–1 dl mild naturell yoghurt (eller mjölk)

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.

2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer yoghurt gör glassen något krämigare.

3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt dem eventuellt ligger framme några minuter så är de enklare att skära, men inte för länge så de tinar.

jordgubbsglass1
utvald