Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

oreoglasstarta4 oreoglasstarta2 oreoglasstarta6

En av de godaste glasstårtorna man kan tänka sig! Oreokakbitarna är en perfekt kombination med den krämiga glassen! En underbar glasstårta som passar både stora och små. Gästerna kommer garanterat vilja ha receptet! Mina barns kompisar som smakade glasstårtan var helt lyriska och hade pratat om den flera dagar efteråt. Ett bra betyg!!!

Baka en ljuvligt god chokladtårta med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!
Baka en ljuvligt god chokladtårta med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

8–12 bitar

5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 burk sötad kondenserad mjölk  

Fyllning & garnering
1 pkt Oreokakor (spara 4–5 stycken till garnering)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram vispgrädde, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk och Oreokakor.

2. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret, men inte för hårt.

3. Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken i grädden.

4. Skär Oreokakorna i bitar (spara 4–5 stycken till garnering).

5. Blanda ner kakbitarna i gräddblandningen.

6. Häll smeten i en form, ca 20 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Garnera toppen med halva kakbitar. Ställ kakan i frysen i 3–5 timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 in före servering.

1. Ta fram vispgrädde, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk och Oreokakor.
1. Ta fram vispgrädde, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk och Oreokakor.
2. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret, men inte för hårt.
2. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret, men inte för hårt.
3. Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken i grädden.
3. Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken i grädden.
4. Skär Oreokakorna i bitar (spara 4–5 stycken till garnering).
4. Skär Oreokakorna i bitar (spara 4–5 stycken till garnering).
5. Blanda ner kakbitarna i gräddblandningen.
5. Blanda ner kakbitarna i gräddblandningen.
6. Häll smeten i en form, ca 20 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Garnera toppen med halva kakbitar. Ställ kakan i frysen i 3–5 timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 in före servering.
6. Häll smeten i en form, ca 20 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Garnera toppen med halva kakbitar. Ställ kakan i frysen i 3–5 timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 in före servering.

steg7oreoglasstarta1 oreoglasstarta3 oreoglasstarta7 utvald2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonpizza

Baka hallonbullar i form av en superläcker, god pizza!

0

Grovlimpa

Nyttig, fiberrik limpa som är oerhört saftig och god.

0

Mördegsinbakad mjölkchoklad

Inbakad chokladkaka med ett frasigt mördegsskal – ljuvligt gott!

0

Tacopizza

Superläcker pizza med tacoköttfärs på toppen som älskas av alla i familjen!

0

Så gör du chokladganache / chokladkräm

En ljuvligt god & len chokladganache/chokladkräm som kan användas som fyllning i tårtor eller som glasyr på t ex kladdkakor.

0

Bountykladdkaka

Läcker kladdkakebotten, fylld med Bountyröra och smält choklad på toppen! En sann dröm!!!

0

Nyttig chiapudding med hallon

God och mättande och hälsosam chiagröt/pudding som är fylld med nyttiga chiafrön.

0

Salmiakbollar

Salmiakströsslet är ljuvligt gott ihop med chokladbollssmeten.

0

Kokoskladdkaka

Ljus kladdkaka med kokos i smeten – supergott!

0

Gräddbullar

Fluffiga, mumsmumsliknande gräddbullar doppade i chokladkokos.

0

Snabba morotsfrukostbröd

Snabbgjord brödkaka med grovt och nyttigt grahamsmjöl i degen.

0

Knapriga & nyttiga äppelchips

Ett nyttigt & gott snacks när man är sugen på något sött.

0