Kokoskladdkaka

Ljus kladdkaka med kokos i smeten – supergott!

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

Kokoskladdkaka10
Kokoskladdkaka9
Kokoskladdkaka6

Jag älskar kokos och jag älskar kladdkaka – så denna kombination är en riktigt fullträff! Den här kokoskladdkakan med en klick vispgrädde är magiskt god. Den passar perfekt att servera efter en god middag i goda vänners lag eller till fikat på jobbet. Även barn brukar alltid älska kokos så den passar också bra som tårta på ett barnkalas.

Tips!
Smält 100 g mörk choklad och ringla det ovanpå kakan.

Serveringstips: Hallongrädde
Smula ner färska hallon i den vispade grädden. Jättegott!

Superläcker & god nougatkladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kokoskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 ¾ dl vetemjöl

florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Kokoskladdkaka1
Kokoskladdkaka8