Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

Oemotståndlig tårta som passar på vilket kalas som helst!

Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

kladdkakanougatganache4
kladdkakanougatganache6
kladdkakanougatganache5

Kladdkaka är alltid gott, men med den här nougatganachen blir det en oemotståndlig tårta som passar på vilket lyxkalas som helst! En riktig godbit som kommer ha en rykande åtgång! Passar både barn, vuxna och alla däremellan ;-).

Jag älskar denna ljuvliga kaka och bjuder gärna på den efter en trevlig middag eller på ett barnkalas.

Gör en fluffig Nutellamousse med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

Ca 12 bitar

150 g smör
100 g mörk choklad (kan uteslutas och bara smaksätta med kakaon)
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Nougatganache
150 g nougat

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.

5. Bred ut ganachen över kladdkakan. Ställ den i kylen i ett par timmar och låt den stelna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.

kladdkakanougatganache1

kladdkakanougatganache3