Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Frökakor som inte behöver jäsa

utvald2frökakor2

fb

frökakor7

Lättbakade, jättegoda hålkakor som är klara på bara 20 min. De är fyllda med nyttiga chiafrön, linfrön och solroskärnor. Supergott! Frys in dem direkt om det blir bröd överst för de är som godast nybakade och om du fryser in dem direkt och tinar dem i mikron så smakar de som nybakat igen.

Fröna går att byta ut mot valfria sorter om man inte har exakt dessa frön hemma!

Baka ljuvligt goda 20-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda 20-minutersbröd i stekpanna – klicka här för recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Frökakor som inte behöver jäsa

4 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
¾ dl linfrön
¾ dl solroskärnor
½ dl chiafrön
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i 4 bitar.

3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.

4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i 4 bitar.
2. Dela degen i 4 bitar.
3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.
3. Forma runda kakor, ca 12 cm i diameter, med mjölade händer. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm diameter.
4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten.

 

frökakor5 frökakor8 frökakor3 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Släng-ihop-limpa som bara jäser en gång

God & rustik limpa som även kan kalljäsa i kylen över natten. Brödskivorna är också goda att rosta!

0

Fluffig Nutellamousse med 2 ingredienser

Mycket lättgjord och god mousse med härlig Nutellasmak. En riktig tiopoängare!

0

Marshmallowsbrownies

En lätt kladdig browniebottnen med ett härligt marshmallowstäcke och krossad choklad. Gudomligt gott!

0

Lindas Trosakakor

Saftiga, mjuka goda brödkakor som passar perfekt till frukost, mellis eller på utflykten.

0

Nyttig mangoglass utan socker

Nyttig och ljuvligt god, len glass helt utan tillsatt socker.

0

Twixkakor

Jätteläckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad.

0

Lemon curd / citronkräm

En len, frisk och fräsch citronkräm som kan användas som fylling i tårtor, bakverk och på nybakade scones.

0

Lindas klassiska tekakor

Runda, mjuka och oerhört populära tekakor som går bra att frysa in.

0

Crunchig äppelkaka

Mjuk & saftig äppelkaka med frasig smulcrunch på toppen som gör den läckert crunchig.

0

Krämig chokladmoussetårta

En festlig, lättgjord tårta med en ljuvligt fluffig och god chokladmousse. Godare än på konditori!

0

Nougatbollstårta

En superläcker nougatbollstårta som garanterat gör succé på kalaset!

0

Gammaldags kardemummakaka

En supersaftig, mjuk klassisk favorit med en härlig smak av kardemumma.

0