Bloggar Lindas Bakskola Okategoriserade

Baguetter med vallmofrön

baguetterVallmofrön5 baguetterVallmofrön6 baguetterVallmofrön7

Underbara baguetter med en knaprig skorpa och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna på toppen ger en god smak. Självklart kan man utesluta fröna om man vill eller strö över sesamfrön eller flingsalt. Det är också gott!

Tips!
Baguetterna går bra att frysa in. Värm dem i ugnen så blir de som nybakta igen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baguetter med vallmofrön

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

baguetterVallmofrön2 baguetterVallmofrön4 baguetterVallmofrön3baguetterVallmofrön6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äppel-kanelbullekaka

Supersaftig, gudomligt god äppelkaka med smak av kanelbulle som är busenkel att göra!

0

Marshmallows

Ljuvligt gott skumgodis som är busenkelt att göra själv.

0

Scones-tekakor

Nybakat, varma scones är bland det godaste som finns till frukost!

0

Fyrflätad limpa

Klicka in och kolla hur enkelt du flätar med fyra längder!

0

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

Underbar chokladkaka som bara smakar choklad – helt ljuvlig för chokladälskaren!

0

Coca-Colakaka med glasyr

En saftig & ljuvligt god långpannekaka med Coca-Cola i både smeten och i glasyren.

0

Jätterågsiktsrutor

Lättgjorda, saftiga och supergoda långpannebröd som passar perfekt till frukost och mellis.

0

Chokladbollskaka

Superläcker chokladbollskaka med smält choklad och kokos på toppen – perfekt till kalaset!

0

Snabba blåbärsbakelser

Gudomligt goda blåbärsbakelser toppade med krämig vispgrädde – busenkla att göra!

0

Snabbjäst vallmofrökaka

Vallmofröna på toppen ger de saftiga bröden extra god smak!

0

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0