Chokladbollskaka

Superläcker chokladbollskaka med smält choklad och kokos på toppen – perfekt till kalaset!


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 157

chokladbollskaka4
chokladbollskaka17
chokladbollskaka1
chokladbollskaka11
chokladbollskaka16

Underbar succétårta! En riktig snackis som alla kommer älska på kalasbordet! Gör en rund kaka av chokladbollssmeten i stället för runda bollar. Tar mindre tid och är roligare att servera på kalaset eller som dessert efter en god middag. Den smälta chokladen på toppen gör det extra läckert och gott!

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladbollskaka

12–14 bitar

8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 ½ msk kakao
3 msk kaffe
2 ½ dl florsocker (kan bytas mot 2 dl strösocker)
ca ½ dl vatten

Garnering
150 g choklad, mörk, ljus eller mjölkchoklad
kokos eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.

3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.

4. Smält chokladen över vattenbad.

5. Bred ut chokladen på kakan.

6. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.

1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Nyp ihop havregryn och smör. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på i en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen.

3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.

3. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen.

 

 

4. Bred ut chokladen på kakan.

4. Bred ut chokladen på kakan.

 

 

5. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.

5. Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara kakan i kylen.

 

 

chokladbollskaka18
fb
chokladbollskaka13
chokladbollskaka14
chokladbollskaka17
 

LOADING..