Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor

Segknapriga kolasnittar

kolasnittar1 kolasnittar2

Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. De är lite sega i mitten och knapriga på ytan och i kanterna. En grymt god klassisk kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Fyll kakburken och njut!

Ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Segknapriga kolasnittar

30–35 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl och tillsätt det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. (Den tredje längden gräddade jag på en annan plåt).
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.
4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.
4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

kolasnittar5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0

Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

0

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Hela kakan görs av samma deg vilket gör den oerhört lättbakad.

0

Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Calzone – inbakad pizza

Älskade Calzone! Underbar, inbakad pizza fylld med ost, skinka, tomatsås och oregano (kan varieras).

0

Knäckig jordgubbspaj

Läckraste jordgubbspajen med ett underbart, knäckigt smultäcke.

0

Randigt brytbröd med flingsalt

Läckert, snyggt & ljuvligt gott brytbröd med flingsalt på toppen.

0

Saftig kanelbullekaka

Den perfekta picknickkakan med ljuvlig kanelbullesmak som går snabbt att slänga ihop.

0

Vitlöksbaguetter med flingsalt

Rustika & goda baguetter med vitlök & flingsalt.

0

Drottningkladdkaka

En lättgjord kaka med hallon & blåbär som är gudomligt god – en perfekt kombination!

0