Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

blåbärskaka2
fb

En av de enklaste och godaste blåbärskakor jag bakat! Den bakas utan bakpulver vilket gör att kanterna blir lite segmjuka och det är fantastiskt gott. För att bevara de segamjuka kanterna och den knapriga ytan bör du förvara kakan invikt i bakplåtspappret i kylen. Lägg den inte i en plastpåsen för då är risken att kanterna förlorar sin konsistens.

Baka en ljuvlig blåbärskladdkaka – klicka här för recept!

Här finns läckra, goda recept med äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola 

Segmjuk blåbärskaka i limpform

8–10 bitar

Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
2–3 dl blåbär, frysta eller färska
1–2 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.

3. Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

blåbärskaka4
blåbärskaka1

 

LOADING..