Knäckig jordgubbspaj

Läckraste jordgubbspajen med ett underbart, knäckigt smultäcke.

jordgubbspaj2
jordgubbspaj6

Sommarens godaste jordgubbspaj! Det knäckiga smultäcket är ljuvligt gott och den här pajen har jag fått mycket beröm för av mina vänner! Den är enkel att göra och en av mina pajfavoriter! Ljuvligt gott till eftermiddagsfikat eller som dessert en härlig sommarkväll!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Knäckig jordgubbspaj

ca 12 bitar

ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska
2–3 msk strösocker
2–3 tsk potatismjöl

Knäckig pajdeg
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker eller farinsocker
2 msk ljus sirap

1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.

2. Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.

3. Smula degen över jordgubbarna.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.

1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.

2. Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.

3. Smula degen över jordgubbarna.

fb
jordgubbspaj4