Vitlöksbaguetter med flingsalt

Rustika & goda baguetter med vitlök & flingsalt.

vitloksbrod4
vitloksbrod7

Vitlöksbröd med flingsalt är så vansinnigt gott och trevligt att bjuda på till helgmiddagen eller när man har gäster. Brödet är superenkelt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Vitlök och flingsalt är en underbar kombination och ger brödet en härlig smak!

Tips!
Degen kan göras ett par timmar innan den ska bakas ut och gräddas. Låt degen stå övertäckt i bunken i kylen och kalljäsa. Det kan den göra i upp till 8 timmar. Baka sedan ut den enligt receptet, från punkt 2.

Baka goda vitlöksbröd i muffinsform – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Vitlöksbaguetter med flingsalt

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
ca 2 msk rapsolja eller olivolja
1–2 klyftor vitlök, pressad eller finhackad
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Blanda olja och vitlök i en skål.

5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Blanda olja och vitlök i en skål.

4. Blanda olja och vitlök i en skål.

5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt.

5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

vitloksbrod1
vitloksbrod5
vitloksbrod3

LOADING..