Passionsmoussetårta

Festens höjdpunkt! Frisk och smakrik passionsmoussetårta på en läcker, smulig Oreobotten.

DAGENSRECEPT
 
utvald

Underbar, ljuvligt god moussetårta med en smulig Oreobotten, krämig passionsmousse toppat med en läcker passionsmoussespegel. Tårtan har en frisk, fräsch smak och blir garanterat festens höjdpunkt!

Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept!

Drömgod Oreoglasstårta – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du länkar skickade till alla nya recept jag gör!

Passionsmoussetårta

12–14 bitar

Botten
250 g Oreokex choklad (ta bort den vita fyllningen) eller Digestivekex
100 g smör, smält

Passionsfruktsmousse
5 gelatinblad
6–7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde

Passionsfruktsspegel
3 gelatinblad
fruktkött och kärnor från passionsfrukterna i moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktsjuice

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

1. Mixa kakorna till smulor i en maskin eller för hand. Smält smöret och blanda med smulorna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ den i frysen i ca 30 min för att stelna.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

3. Passionsfruktsmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 min.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

4. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil. Pressa med en sked och spar vätskan i en skål. Lägg fruktköttet i en annan skål.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

5. Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på svag värme i ca 1 minut. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i blandningen. Blanda ordentligt. Låt det svalna.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

6. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

7. Bred ut moussen på kexbottnen och ställ den i kylen i någon timme.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

8. Passionsfruktsspegel: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 6–10 min.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

9. Häll juicen i en kastrull och låt den sjuda i ca ½ min. Stäng av värmen och smält ner gelatinbladen. Blanda ner kärnorna och fruktköttet från passionsfrukterna. Låt den svalna.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

10. Häll ut blandningen på moussen och ställ kakan i kylen tills den stelnat. Skär kakan i bitar.

passionsfrukt1
passionsfrukt5
passionsfrukt2

 

LOADING..