Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Snabbgjorda bakpulverbröd som inte behöver jäsa. Fröna ger dem extra goda och nyttiga.

dagensrecept
frofrallor9

De här frallorna är underbart goda och går så fort att göra. Perfekta att slänga ihop när man snabbt vill ha nybakat bröd! Det går att byta ut fröna till valfria frön bara den totala mängden blir 1–2 dl.
Överraska familjen eller din älskade med nybakat till frukost eller gör snabbt en deg när barnen vill ha mellanmål eller ska på utflykt! Brödet är också gott på buffén, till en sallad eller en varm soppa.

Baka snabba tunnbröd i ugn som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) 

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa

Ca 12 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl chiafrön
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.

3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandingen. Häll ner filmjölken och ost och bland ihop allt till en deg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.

2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer.

3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på plåten.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten. 

frofrallor2
frofrallor5
frofrallor6

 

 

LOADING..