Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

DAGENSRECEPT
oreopaj2
fb
oreopaj5

En riktigt läcker paj med Oredokakor, kolasås och en krämig chokladfyllning. Den har en rykande åtgång och innehåller bara sex ingredienser. Förbered den gärna någon dag i förväg så slipper du tänka på desserten samma dag som gästerna kommer!

Läcker Daim & kolapaj – klicka här för recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Oreo–, kola- och chokladpaj

12–14 bitar

Du behöver bara sex ingredienser för att göra den här läckra pajen: Oreokakor, Digestivekex, smör, vispgrädde, farinsocker och mörk choklad.

Botten
125 g Oreokakor
125 g Digestivekex
75 g smör, rumsvarmt

Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
¾ dl vispgrädde

Chokladfyllning
2 ½ dl vispgrädde
350 g mörk choklad

Garnering
ev. flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

steg6

oreopaj4
Jag fick inspiration från det här receptet, men har gjort en egen variant: http://www.kevinandamanda.com/recipes/dessert/dark-chocolate-salted-caramel-oreo-pie.html

LOADING..