Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.


Warning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /seagal/public/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

dagensrecept
kavring4
kavring5

Klassisk kavring som är enkel att göra och ljuvligt god till julskinka och ost. Rör ihop degen på några minuter, in i ugnen = nybakad kavring!

Hembakad kavring är lyxigt och gott att servera på julbordet. Den här limpan är en favorit som jag bakar varje år och som har en rykande åtgång. Alla i släkten älskar brödet och den håller sig färsk och god i flera dagar.

Det finns mängder av olika recept på kavring men den här varianten är en favorit som är både superlätt att göra och ljuvligt god. Brödet passar bra till frukost med en skiva ost och till julskinkan.

LJuvligt god After Eight-tryffel – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Klassisk kavring

2 limpor

9 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
75 g smör, smält
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
15 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

2. Fördela degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.

3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna håller sig färska och goda ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur.

 

kavring3
kavring6
kavring2

LOADING..