Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

wienernougat
wienernougat2

Gudomligt goda nougat- & chokladbitar med rostade mandelflarn. Godare än de du köper i affären och så himla enkla att göra. Det är bara att smälta nougat och choklad över vattenbad och röra ner mandelflarnen. Ett av julens godaste godisar!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Wienernougat

Ca 30 st

125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men rostade är lite godare)
250 g nougat

150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).

2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.

3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).

2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.

2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.

3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

wienernougat4
wienernougat2
wienernougat5

LOADING..