Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Fudge brownies

DAGENSRECEPTfudgebrownies3

Lite flingsalt på toppen är ljuvligt gott.
Lite flingsalt på toppen är ljuvligt gott.

fudgebrownies2

Det ska vara enkelt och gott att baka!
Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lite kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. De är helt enkelt oemotståndligt goda! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!

Tryffeln kan göras på både mörk eller ljus choklad. Strö gärna lite flingsalt på toppen på några av rutorna. Det ger en extra smakkick som brukar gillas av vuxna.

Superläcker Oreo-, Diam & kolapaj! Klicka här för recept!Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Fudge brownies

Ca 20 st

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel på toppen.

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör

Garnering
ev flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.

3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.

4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.

5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat blivit bredbar. Strö eventuellt över lite flingsalt. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.

fudgebrownies1 fudgebrownies9 utvald2 fudgebrownies8 fudgebrownies6

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Två bröd av en deg

Gör en deg och baka ut den till både en saftig limpa och delikata långpannerutor.

0

Daim- & kolapaj

Ett frasigt pajskal med en seg och god kolafyllning, toppad med hackad Daim. Bedårande gott!

0

Kokoskaka med glasyr

Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos, toppad med glasyr och knaprig sötmandel.

0

Äppelkrans

Ljuvligt god vetekrans fylld med rivna äpplen, kanel och socker.

0

Knäckig smuläppelpaj

Lättbakad, ljuvlig paj som är läckert knäckig på ytan.

0

Stekpannebröd

Lättgjort och saftigt bröd med flingsalt som är trevligt att servera direkt ur stekpannen

0

Morotsfrallor

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

0

Nougatkladdkaka

Vansinnigt god kladdkaka fylld med läcker nougat.

0

Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

0

Grova rågkakor

Fiberrika, saftiga och luftiga rågkakor som gör frukosten till dagens godaste mål.

0

Brytbröd på plåt

Brytbröd är enkelt att göra och blir saftigt och luftigt när de jäser ihop på plåten. Jäser bara en gång!

0

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0