Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

DAGENSRECPET
citronmazarinrutor4
citronmazarinrutor3
citronmazarinrutor5

De här citronrutorna med glasyr är bland de godaste kakorna jag vet! De har en fräsch, härlig smak av frisk citron, de är enkla att göra och innehåller enkla ingredienser. Mandelmassan gör kakan oerhört saftig och tillför en svag smak av mandel.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Citronmazarinrutor med glasyr

25–30 bitar

Mjuka, saftiga rutor med en fräsch smak av citron som är toppade med en läcker citronglasyr.

2 ägg
3 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal + 2 msk citronsaft
125 g mandelmassa, riven
2 bittermandlar, malda 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smör, smält

Glasyr
4 dl florsocker
2–3 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskalet och mandelmassan fint. Blanda ner det i äggsmeten. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

4. Glasyr: Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.

5. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

5. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär den i rutor.

citronmazarinrutor2
citronmazarinrutor1
citronmazarinrutor6

 

 

LOADING..