Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas pajrecept Okategoriserade

Smulig hallonpajkaka

Baka med hallon är alltid rätt och gott. Det är både fräscht, gott och så enkelt att göra. Det går bra med både färska eller frysta hallon (vilket gör att det också går lätt att göra denna kaka även på vintern). Servera gärna den smuliga hallonkakan med vaniljsås, glass eller en klick grädde för något krämigt passar utmärkt till de sötsyrliga hallonen och den smuliga degen!

Smulig hallonpajkaka

Ca 12 bitar

De sötsyrliga bären och den smuliga degen är en ljuvlig kombination.

Smuldeg
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 litet ägg
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 4 dl hallon, frysta eller färska
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm i diameter med ett bakplåtspapper.

2. Smuldeg: Häll alla ingredienserna till degen i en bunke. Nyp ihop dem med fingrarna till en smulig deg.

3. Fyllning: Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål.

4. Smula hälften av smuldegen i bottnen på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en rund form, ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper.
2. Smuldeg: Häll alla ingredienserna till degen i en bunke. Nyp ihop dem med fingrarna till en smulig deg.
2. Smuldeg: Häll alla ingredienserna till degen i en bunke. Nyp ihop dem med fingrarna till en smulig deg.
3. Fyllning: Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål. Smula hälften av degen i bottnen på formen. Fördela hallonen på degen och smula över resten av degen.
3. Fyllning: Blanda hallonen med potatismjöl och socker i en skål. Smula hälften av smuldegen i bottnen på formen. Fördela hallonen ovanpå degen och smula sist över resten av degen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med pappret och skär den i bitar. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med pappret och skär den i bitar. Servera gärna kakan med vaniljsås, grädde eller glass.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallonbrownies i långpanna

Supersmarriga chokladrutor med sötsyrliga hallon i smeten.

0

Hallonkaka i limpform

Fantastisk, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Hemgjord glass utan maskin

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

0

Baguetter med flingsalt

Lyxiga bröd med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

0

Saftiga blåbärsrutor

Enkel och makalöst god blåbärskaka gjord i långpanna.

0

Kanelbullar

Utsökta kanelbullar som är en riktig klassiker och går alltid hem i alla lägen.

0

Enkel morotskaka

Saftig och god morotskaka med smak av kanel & kardemumma.

0

Snabb picknickkaka

Mjuk och god kanelkaka med ingredienser man oftast har hemma.

0

Smulig blåbärspaj

Klassisk smulig och god bärpaj som serveras med vaniljsås eller glass.

0

Blåbärskladdkaka

Ljus kladdkaka med läckra blåbär i smeten.

0

Jordgubbsbullar i långpanna

Jordgubbarna och smörfyllningen ger bullarna en härlig smak!

0

Rustika grahamsbrödkakor

Goda och saftiga brödkakor som är goda till frukost, mellanmål och på utflykten.

0