Smulig blåbärspaj

Klassisk smulig och god bärpaj som serveras med vaniljsås eller glass.

dagensrecept

blåbärspaj4
blåbärspaj1

blåbärspaj6

En bärpaj med smuldeg är bland det godaste som finns! I degen har jag tillsatt 1 dl havregryn som gör degen lite extra smulig, men det går bra att byta ut dem mot ½–¾ dl vetemjöl i stället om man inte vill ha havregryn i degen.

Blåbären kan bytas ut mot rabarber, hallon, jordgubbar eller andra valfria bär.

Gör en urläcker, supergod Daim- & kolapaj – klicka här för recept!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Smulig blåbärspaj / Smulpaj med blåbär

Lättbakad och makalöst god smulpaj som har en rykande åtgång.

8–10 bitar

Fyllning
ca 4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker

Smuldeg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
¾ dl socker
1 nypa salt
125 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.

3. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.

4. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.

5. Fördela smuldegen över bären.

6. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.

. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Häll dem i botten på formen.

2. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.

3. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.
4. Fördela smuldegen över bären.

4. Fördela smuldegen över bären.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

blåbärspaj4

utvald

blåbärspaj6bilder
blåbärspaj3

blåbärspaj7

 

 

 

 

 

 

 

LOADING..