Bloggar Lindas Bakskola Lindas blåbär Lindas pajrecept Okategoriserade

Smulig blåbärspaj

dagensrecept

blåbärspaj4 blåbärspaj1

blåbärspaj6

En bärpaj med smuldeg är bland det godaste som finns! I degen har jag tillsatt 1 dl havregryn som gör degen lite extra smulig, men det går bra att byta ut dem mot ½–¾ dl vetemjöl i stället om man inte vill ha havregryn i degen.

Blåbären kan bytas ut mot rabarber, hallon, jordgubbar eller andra valfria bär.

Gör en urläcker, supergod Daim- & kolapaj – klicka här för recept!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Smulig blåbärspaj / Smulpaj med blåbär

Lättbakad och makalöst god smulpaj som har en rykande åtgång.

8–10 bitar

Fyllning
ca 4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker

Smuldeg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
¾ dl socker
1 nypa salt
125 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.

3. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.

4. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.

5. Fördela smuldegen över bären.

6. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.
. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Häll dem i botten på formen.
2. Blanda blåbären med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.
3. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.
3. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.
4. Fördela smuldegen över bären.
4. Fördela smuldegen över bären.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

blåbärspaj4

utvald

blåbärspaj6bilder blåbärspaj3

blåbärspaj7

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Blåbärskladdkaka

Ljus kladdkaka med läckra blåbär i smeten.

0

Jordgubbsbullar i långpanna

Jordgubbarna och smörfyllningen ger bullarna en härlig smak!

0

Rustika grahamsbrödkakor

Goda och saftiga brödkakor som är goda till frukost, mellanmål och på utflykten.

0

Rabarberkaka i stekpanna

Snabb, enkel och ljuvligt god kaka med sötsyrliga rabarberbitar och kanel i.

0

Hallonsockerkaka

Sötsyrliga hallon i sockerkakan gör den extra festlig och god!

0

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0