Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Hallonsockerkaka

dagensrecept

Har du plockat egna hallon eller har en påse liggande i frysen som du inte vet vad du ska göra med? Baka in dem i en en mjuk sockerkaka – så gott!!! Den sötsyrliga smaken bryter av och gör kakan extra festlig och god.

Det går bra att byta ut hallonen med små jordgubbsbitar, blåbär eller andra bär man tycker om. Tänk på att skära bären i småbitar för om hallonen eller t ex jordgubbar är för stora och tunga så sjunker de ofta till botten i kakan.

Vilka bär brukar du baka med? Har du något favoritrecept du vill dela med dig av? (skriv eller dela en länk i kommentarsfältet under inlägget)!

Ladda gärna upp en bild på din nybakade hallonsockerkaka i kommentarsfältet under inlägget!

 

hallonsockerkaka2

Hallonsockerkaka

Ca 12 bitar

Saftig sockerkaka med smarriga hallonbitar i.

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

100 g smör, smält

½ dl mjölk

3 dl vetemjöl
1–2 dl hallon, frysta eller färska

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt. Rör ner mjölet och vispa snabbt ihop allt till en slät smet. Om du vispar för länge blir glutentrådarna för starka och sockerkakan seg.

3. Smula sönder hallonen lite och blanda ner dem i smeten. Sockra hallonen om du vill ha dem sötare.

4. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar, känn därför med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt. Rör ner mjölet och vispa snabbt ihop allt till en slät smet. Om du vispar för länge blir glutentrådarna för starka och sockerkakan seg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt, smör och mjölk. Rör om ordentligt. Rör ner mjölet och vispa snabbt ihop allt till en slät smet. Om du vispar för länge blir glutentrådarna för starka och sockerkakan seg.
2. Smula sönder hallonen lite och blanda ner dem i smeten. Sockra hallonen om du vill ha dem sötare.
2. Smula sönder hallonen lite och blanda ner dem i smeten. Sockra hallonen om du vill ha dem sötare.
3. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter.
3. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar och med den gräddningstiden. Känn efter med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar, känn därför med en provsticka om kakan är klar. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra över florsocker före servering.

hallonsockerkaka4 hallonsockerkaka5 hallonsockerkaka3 hallonsockerkaka

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

En blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta.

0

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0

Fröknäcke

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

0