Bloggar Lindas Bakskola Lindas bakverk Lindas bullar Okategoriserade

Krämbullar

krämbullar20 krämbullar13 krämbullar10

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig härlig, vaniljkräm! Godare än så här blir det knappast! Riktiga favoritbullar som har en rykande åtgång. Äggen i degen gör bullarna oerhört fluffiga och mjuka.

vitahavrebollar2
Vita chokladbollar som är underbart goda! Klicka här för recept!
Nyttig mikrokladdkaka på 2 min! Supergod! Klicka här för recept!
Nyttig mikrokladdkaka på 2 min! Supergod! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Krämbullar

Ca 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)

Garnering
1 ägg, uppvispat
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem kallna på ett galler.
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

krämbullar21 krämbullar11 krämbullar12 krämbullar19 krämbullar17 krämbullar18 krämbullar9

8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).
8. Pudra florsocker över bullarna före servering. (Strunta i florsockret om bullarna ska frysas in).

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vita chokladbollar

Underbara kokosbollar som är fyllda med vit choklad istället för kakao. Mums, vad goda de är!

0

10-minuterstekakor

Populära, supergoda tekakor som inte behöver jäsa och går fort att slänga ihop innan frukost!

0

Bakpulvertekakor

Lättgjord, snabba tekakor som inte behöver jäsa! Saftiga inuti & spröda på ytan – underbart goda!

0

Snabb chokladkaka

Lättgjord chokladkaka med hallon & knastrigt pärlsocker på toppen! Tid: 5 min + ugn!

0

Kladdkakebakelser

Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!

0

Kladdkaka lyx

Läckraste kladdkakan med riktig choklad och florsocker i smeten! Det spröda skalet är en ljuvlig kombination till det kladdiga innanmätet.

0

Müslirutor

Saftiga, härliga bröd med nyttig & mättande müsli i degen!

0

Frallor med pizzasmak

Underbara frallor med pizzasmak som passar bra att servera till en god middag, sallad, på buffén eller att ta med på utflykten.

0

Mandelmaränger

Spröda, spritsade maränger med crunchig sötmandel på toppen.

0

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0