Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Chokladmuffins med florsocker

chokladflorsockermuffins6 chokladflorsockermuffins4

Saftiga chokladmuffins som är ett klassiskt bakverk som alltid är gott och uppskattat. Det är enkelt att baka dem och något som barnen brukar gilla att göra själva eller ihop med kompisar.

Tips!
– Hacka ca 100 g mjölkchoklad eller mörk choklad och strö det på smeten i formarmar före gräddning – supergott!
– Tryck ner 2 hallon i varje muffins innan gräddning – mums!

Ljuvligt goda kokosbollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda kokosbollar – klicka här för recept!
Fantastiskt fudgecake – klicka här för recept!
Fantastiskt fudgecake – klicka här för recept!

 

Chokladmuffins med florsocker

Ca 15 st 

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.

2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.

3. Fyll formarna med ca ¾ smet.

4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop det med äggsmeten, mjöl och smör till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar i papper eller aluminium på en ugnsplåt.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
3. Fyll formarna med ca ¾ smet.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.

chokladflorsockermuffins5 chokladflorsockermuffins3 chokladflorsockermuffins2 chokladflorsockermuffins1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0