Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Bakpulver-grahamstekakor

2 röster

bakpulvergrahamstekakor9 bakpulvergrahamstekakor4 bakpulvergrahamstekakor7

Suveränt goda, mjuka tekakor med grovt grahamsmjöl i degen. De går blixtsnabbt att baka och har en rykande åtgång. Dubbla satsen om ni är många runt frukostbordet! Frys in de som blir över och ta fram och tina till frukost.

Tips!
Grahamsmjölet kan bytas ut mot grovt eller fint rågmjöl.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Baka supergoda, kalljästa grova frukostfrallor – klicka här för recept!
Baka supergoda, kalljästa grova frukostfrallor – klicka här för recept!

Bakpulver-grahamstekakor

8 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 ½ dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, 1–1 ½ cm tunna.

4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga degrundlarna med en gaffel.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1 ½ cm tunna.
3. Forma runda bullar med mjölade händer. Platta ut dem på ett mjölat bakbord. Kavla dem platta, ca 1–1 ½ cm tunna.
4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga degrundlarna med en gaffel.
5. Nagga degrundlarna med en gaffel.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

bakpulvergrahamstekakor2 bakpulvergrahamstekakor5 bakpulvergrahamstekakor10 bakpulvergrahamstekakor6 bakpulvergrahamstekakor8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0

Fluffiga semlor

Underbart goda, saftiga och luftiga semmelbullar! Ljuvlig semla fylld med härlig mandelmassa och vispgrädde.

0