Bloggar Lindas Bakskola Lindas nyttigt Okategoriserade

Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

mikrochokladkaka10mikrochokladkaka9

När sötsuget sätter in är den här kakan perfekt att göra! Den tar drygt 1 minut att göra i mikron och innehåller bara ägg, banan och kakao. Den har en mjuk härlig konsistens, god chokladsmak och mättar bra. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig! Min 6-åriga dotter åt kakan med god aptit och passar barn och vuxna lika bra.

Tips! 
Servera gärna chokladkakan med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar. Supergott och hälsosamt!

kesobröd

Kesobröd utan mjöl – ljuvligt gott! Klicka här för recept!

Nyttig, sockerfri kiwiglass –klicka här för recept!
Nyttig, sockerfri kiwiglass –klicka här för recept!

Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

2 portioner

1 banan (normalstor)
1 ägg
2 msk kakao
ev. 1 nypa salt 

Garnering
kokos
ev. hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken.

2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.

3. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.

4. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.

1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken.
1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken.
2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.
2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.
3. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
3. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
4. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.
4. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.

mikrochokladkaka5 mikrochokladkaka6 mikrochokladkaka8 mikrochokladkaka7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladkyssar

Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i …

0

Lindas nyttiga choklad- & banankaka i mikron

Lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt, gott och mättande!

0

Kalljästa grahamsbullar

Gör degen på kvällen och grädda bröden direkt när du vaknar på morgonen. Njut av nybakade, fiberrika frallor till frukost!

0

Grahamsfrallor

Fiberrika, saftiga frallor som är mycket populära och omtyckta!

0

Äntligen! Nu kan du baka kakan med 0 kalorier!

Läs receptet med steg-för-stegbilder i Lindas bakskola – klicka på länken!

0

Ny baksuccé! Jästen som jäser på 1 minut!

Läs om hur enkelt du bakar med denna suveräna, snabba jäst!

0